menu

Volwassenen 

klik om te vergroten

Bij kunstzinnige therapie met volwassenen wordt gezocht naar innerlijke beelden die aansluiten bij de persoonlijke ontwikkeling. Deze beelden krijgen hun uitdrukking in kleurstemmingen, kleurbeweging en vorm. Door de manier van werken worden diepere lagen in de ziel aangesproken en wordt er gezocht naar de innerlijke bron waar de zelfgenezende krachten werkzaam zijn. Er wordt geschilderd in de nat-in-nat-techniek en er wordt met verschillende tekentechnieken gewerkt of er wordt geboetseerd.

Na aanmelding volgt een uitnodiging voor een gesprek. Tijdens het intakegesprek wordt de therapievraag geformuleerd.

Na het gesprek wordt een geleide schilderopdracht gegeven. De meeste volwassenen hebben sinds hun kindertijd niet meer geschilderd. De opdrachten zijn eenvoudig, ervaring of talent is niet nodig. In de meeste gevallen schildert de therapeut mee.

Naar aanleiding van dit gesprek, en na de eerste kennismaking tijdens het schilderen, wordt er in samenspraak een handelingsplan gemaakt.

De opdrachten worden gezocht in landschappen van verschillende aard, een stemming van de jaarfeesten of de jaargetijden, beelden uit de kunstgeschiedenis of uit de literatuur zoals sprookjes, gedichten en mythologieën.

Er wordt ongeveer 14 keer wekelijks individueel gewerkt.